2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Kaip tapti tikra dama?

2013 m lapkričio 28 d. kalbėjo VU dėstytoja Beata Grebliauskienė
Susitikimo su Beatos Grebliauskienės tema skambėjo labai įdomiai: Kaip tapti tikra dama? Galbūt todėl tą vakarą susirinko gausus būrys merginų… juk visos norime būti tikromis damomis!
Dėstytoja aptarė bendravimo kultūrą ir etiketo taisykles, kurios kiekvienoje tautoje yra mandagumo ir pagarbos kitam žmogui išraiška. „Mandagumo esmė, - sakė Beata, - tai pagarbos demonstravimas. Tai būtina gerų santykių palaikymo sąlyga“.
Kaip pasisveikinti tam tikru paros metu (taip pat kaip pasisveikinti su skirtingų rangų žmonėmis)? Kas pirmasis turėtų paduoti ranką: vyras ar moteris? Kaip pristatyti žmones? Taip pat kalbėjome ir apie aprangos kodą: ką mes pasakome savo apsirengimu, kokie yra aprangos tipai (darbo rūbai, laisvalaikio rūbai, iškilmių rūbai); prisiminėme ir kai kurias kitas mandagumo taisykles bendraujant.
Susitikimas su Beata mums buvo iš tikro labai naudingas. Diskutavome daugiau nei dvi valandas, nes kiekviena norėjo žinoti, kaip derėtų elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, dalinosi savo patirtimi, o ir pati dėstytoja davė daug pavyzdžių, remdamasi spaudos šaltiniais. Daug išmokome naujų dalykų, nors turėjome pripažinti, kad elgesio taisyklės remiasi sveiku protu ir kiekviena jų turi savo reikšmę. Dabar bendraudamos su žmonėmis vis pagalvojame, na ir kaip aš turėčiau elgtis šioje situacijoje?


Kadangi per pirmąjį susitikimą nespėjome aptarti visų dėstytojos numatytų temų, susitarėme susitikti dar kartą.  Dabar nekantriai laukiame, ką naujo išgirsime antroje dalyje.

Šis projektas finansuojamas remiant  Europos Komisijai. 
Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą