2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Filmo vakaras: „Little Women “

Ketvirtadienio vakarą, gruodžio 12 dieną, artėjant Kalėdoms, nedidelė grupelė studenčių susirinkome žiūrėti filmo „Mažosios moterys“ (Little Women), sukurto remiantis to paties pavadinimo L. M. Alcott romanu. 
Tai gražus ir mielas filmas, pasakojantis apie keturių seserų ir jų mamos gyvenimą karo metais be tėvo, kuris yra išėjęs į frontą. Švelniai ir subtiliai atskleidžiama paprasta seserų kasdienybė, palaipsniui rodoma kaip jos bręsta, keičiasi. Filmas įtraukia ir nė kiek neprailgsta, nors trunka keletą valandų.  Supratome, kad nereikia nei specialiųjų efektų, nei daug veiksmo, norint sukelti teigiamas emocijas ir perduoti nebanalų turinį. Visos kartu juokėmės ir verkėme ir baigusios žiūrėti dar ilgokai kalbėjome apie filmą.
Sutarėme, kad mums labai patiko mergaičių mama, nes ji taip puikiai sugeba atskleisti savo dukrų gerąsias savybes, myli jas tokias, kokios jos yra ir, svarbiausia, moko kaip būti savimi ir niekada neišduoti savo idealų dėl kitų nuomonės arba aplinkos spaudimo. Taip pat aptarinėjome ir vyrus, už kurių ištekėjo seserys, juk jie irgi padėjo merginoms subręsti.

Nuostabus filmas ir jaukus vakaras, kurį praleidome visos kartu.

Šis projektas finansuojamas remiant  Europos Komisijai. 
Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą